Van herfstblaadjes naar handlettering

Wanneer je op google, pinterest of instragram zoekt op handlettering krijg je een stormvloed van prachtige afbeeldingen over je heen. De een is nog mooier dan de ander en eerlijk is eerlijk, ik raakte eerder ontmoedigd dan geïnspireerd.

Mijn eerste gedachte was, dat lukt mij nooit!

Inmiddels heb ik de sleutel gevonden om dit demotiverende gevoel te stoppen Ik weet bijna zeker dat het bij jou ook zo zal werken.  Stop namelijk met het vergelijken van jezelf met anderen.’’ Wees jezelf je bent er leuk genoeg voor’’ is een quote die ik regelmatig tegen kwam tijdens mijn inspiratie zoektocht naar handlettering. Nu begrijp ik daar de boodschap echt van! Stop met het kijken naar anderen en maak je eigen handlettering kunst, jij kan dat ook! Zeker na het lezen van deze blog.

Maar hoe raak je dan geïnspireerd en verzin je leuke en mooie versieringen bij je handlettering?  Ik liep laatst in het park en daar viel mijn oog op alle verschillende blaadjes die deze herfst al naar beneden zijn gekomen. Ik pakte er een op, ik weet zelf eigelijk niet zo goed waarom. Gewoon omdat ik ze mooi vond denk ik.

Toen ik vervolgens een hele verzameling in mijn handen had van verschillende blaadjes 20161102_140005-1schoot mij iets te binnen. Ik herinnerde mij een filmpje die had gezien van iemand die echte bloemetjes gebruikte voor het versieren van handlettering teksten. Dat kan ook met blaadjes en andere onderwerpen. In deze blog wil ik je laten zien hoe je echte blaadjes op een simpele manier kan tekenen voor in je handlettering kunstwerk.

Ik ga meer blogs schrijven over handlettering op een laagdrempelige manier, want ik weet uit ervaring dat je erg onzeker kan worden van al die mooie filmpjes en foto’s op internet. Waarbij het lijkt alsof ze alles zo uit hun mouw schudden…..Geloof me, niks is minder waar, maar hé, zit jij te wachten op klungelige filmpjes waarbij het eindresultaat te wensen overlaat! Jij niet waarschijnlijk, maar ik wel, want van fouten maken leer je het meest. Maar dan moet je wel je eigen fouten maken.

 

 

 

In neem je mee in de wereld van de herfstbladeren.

20161103_105928
Teken het blad zo simpel mogelijk na, in één lijn.

 

Nu ga je het blaadje wat je hebt getekend kleiner maken. Teken er een paar bij elkaar, je zal gelijk zien dat dat al een leuk effect geeft.
Nu ga je het blaadje wat je hebt getekend kleiner maken. Teken er een paar bij elkaar, je zal gelijk zien dat dat al een leuk effect geeft.

 

Teken een lijn in je eigen vorm. Dit kan een rondje zijn of een rechte lijn of zoals op de afbeelding.
Teken een lijn in je eigen vorm. Dit kan een rondje zijn of een rechte lijn of zoals op de afbeelding.
Ga nu je verkleinde blaadjes langs de lijn tekenen. Je kan er voor kiezen om ze net niet de lijn te laten raken. Maar het is jouw kunstwerk dus doe wat jij het meest mooi vindt!
Ga nu je verkleinde blaadjes langs de lijn tekenen. Je kan er voor kiezen om ze net niet de lijn te laten raken. Maar het is jouw kunstwerk dus doe wat jij het meest mooi vindt!
Trek ze over met fineliner en gum je potlood lijnen uit
Trek ze over met fineliner en gum je potlood lijnen uit
Maak hier en daar wat lijnen dikker als je dit mooi vindt en klaar is je eigen unieke blaadjes slinger om een mooie quote mee te versieren!
Maak hier en daar wat lijnen dikker als je dit mooi vindt en klaar is je eigen unieke blaadjes slinger om een mooie quote mee te versieren!

 

Nu doen we er nog eentje maar dan andersom!

Herken je deze slinger? Hij wordt veel gebruikt in handlettering.
Herken je deze slinger? Hij wordt veel gebruikt in handlettering.

 

Ik denk dat hij geïnspireerd is door dit blaadje, wat denk jij?
Ik denk dat hij geïnspireerd is door dit blaadje, wat denk jij?

 

20161103_113432
Kijk maar wat er gebeurd als je hem op een simpele manier in één lijn tekent! Zie je het al?

 

Maak het blaadje weer wat kleiner, haal het stokje weg. Zet ze langs een lijn naar eigen keuze en voilà!
Maak het blaadje weer wat kleiner, haal het stokje weg. Zet ze langs een lijn naar eigen keuze en voilà!

 

Op deze manier maak je makkelijk heel veel verschillende slingers. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dus ga op onderzoek uit! Welke onderwerpen ga jij zoeken om na te tekenen in je handlettering tekening? Het mooie van deze manier is, dat je aan je beweging komt wat al stuk meer inspirerend is dat op de bank te scrollen door instagram. Ga naar buiten en kijk om je heen er gaat een wereld voor je open!

 

Heb jij vragen over handlettering,  laat ze achter in een reactie hieronder.                                                                                                                                    

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan? Leuk als je je ervaringen hieronder achter laat in een reactie. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

 

www.galerie57.nl

Op onderstaande blog vind je een mini lesje handlettering die ik mocht geven als gast!

www.maaklimonade.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This:

2 thoughts on “Van herfstblaadjes naar handlettering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *