Krul (swirl) letters in 5 simpele stappen

Vind jij die sierlijke letters met al die krullen eraan ook zo’n mooi lettertype in de wereld van handlettering? Het ziet er moeilijker uit dan het eruit ziet, zoals met alles moet je even weten waar en hoe je moet beginnen. Volg de stappen die ik uitleg in deze blog en je maakt binnenkort je eigen mooie krulletters.

Hoe je dat kan doen ga ik je vertellen in deze blog. Voordat je aan de slag gaat met krul letters tekenen, lees eerst even de blog die ik heb geschreven over swirls tekenen (die vind je hier). Wanneer je dat onder de knie hebt zijn deze letters makkelijker te tekenen dan je denkt!

Eigenlijk zijn de stappen die ik je ga uitleggen toe te passen op het elk lettertype dat je zelf wilt gaan aan passen. Doe je er je voordeel mee ūüėČ

Stap 1 : Oefen eerst in het maken van swirls alleen.

Stap 2 : Schrijf het woord (of de woorden) op en bekijk het woord (of de woorden) die je wilt gaan tekenen. Leent het woord zich voor een sierlijke lettertype of zitten er veel letters in waar je weinig krul in kan maken.

Stap 3: Zoek een sierlijk lettertype uit, misschien heb je er al wel √©√©n in je hoofd. Kijk anders eens in tijdschriften, google, word-progamma’s en kies een sierlijk lettertype uit die je mooi vind. Zoals bij veel sierlijke en ‘ronde’ lettertypes zit er vaak al een krul ergens aan de letter die je straks verder kan gaan uitwerken.

Stap 4 : Ga eerst per letter kijken waar de krullen verder zouden kunnen lopen, zoals gezegd sommige letters lenen zich hier beter voor dan anderen. Dit moet je echt zelf uitvinden want misschien zie jij wel meer mogelijkheden dan ik. Dan zou ik je door deze blog belemmeren in je creativiteit en dan is ZEKER niet mijn bedoeling. Ik wil het juist aanwakkeren ūüėČ

 

Dit is hoe ik mijn letters analyseer. Maar doe dit vooral op een manier die bij jou past, zo blijft het leuk voor jezelf om er mee bezig te zijn.

 

Stap 5: Wanneer je je letters en woorden hebt geanalyseerd (een beetje, ik schrijf het niet bij elke letter op hoor. Dat is alleen om je een voorbeeld te geven) en je bent tevreden over je krullen. Dan kan je, je quote verder uit gaan werken.

In 5 stappen maak je dus je eigen krul/sier letters.

 

Je kan je letters zo veel krullen geven als jij mooi vindt. Ik heb op mijn Facebook pagina nog een filmpje geplaatst waarop je ziet hoe ik een handlettering maak met allemaal krullen aan de letters en er nog om heen.

Ken je iemand die deze blog zou kunnen gebruiken? Deel hem dan via onderstaande buttons op social media. Heb je opmerkingen, tips of vragen laat dan een reactie achter onder dit bericht!

Ik heb nog geen idee√ęn voor een volgend blog, maar misschien heb jij suggesties of iets waar je graag een blog over zou willen lezen? Ik hoor het graag van je, dank je wel voor het lezen. Veel succes met het tekenen van sierlijke letters!

Nog een paar krul letter idee√ęn van mij.

 

 

 

 

 

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *