Krijtbordjes als aankleding voor je woonkamer

Vind jij het ook leuk om je woonkamer net even iets gezelliger te maken wanneer de donkere dagen eraan komen. Met de leibordjes die ik in deze blog als voorbeeld gebruik lukt je dat zeker. Hoe krijg je inspiratie voor een onderwerp, welk lettertype ga je gebruiken en is het ook leuk om een kleine illustratie erbij te maken? Dat vertel ik je als je verder leest šŸ˜‰

De leibordjes die ik gebruik heb ik gekocht bij Dille&Kamille, ze zijn mooi klein (dus overzichtelijk) en daardoor is het ook niet heel veel werk om er 1 of twee te maken. Ik vind het een hele leuke manier om je woonkamer in een soort ‘thema’ te maken zonder dat je daar je hele woonkamer voor aan hoeft te passen.

Brainstorm

Wanneer ik begin met een leeg bordje (of papier) bedenk ik altijd eerst welk thema ik wil gebruiken. Je gaat per slot van rekening ook niet maar zo koken, je bedenkt eerst wat je wilt eten toch? Dus neem bijvoorbeeld Sinterklaas, waar denk je aan bij Sinterklaas? Ik schrijf het altijd op een A4’tje en bij een brainstorm mag alles. Het idee is dat je alles opschrijft wat in je opkomt ook wanneer je denkt dat iets gek is. Wanneer je dit hebt gedaan zal je zien , dat je uiteindelijk met meer ideeĆ«n zit dan je waarschijnlijk kwijt kan! Dit zijn de ingrediĆ«nten waar je mee gaat koken zeg maar.

Schets

Dan ga je nu een schets ontwerp maken, kijk welke onderwerpen je aanspreken om iets mee te gaan maken op je leibord. (Kijk welke ingrediĆ«nten je lekker vind en wat mee wilt gaan maken ;-). ) Ik kies in mijn ontwerp ervoor om een liedje te gaan letteren en daarbij nog wat illustraties te maken en omcirkel altijd de woorden/ideeĆ«n die me aanspreken. Ik ga ‘oooh kom er eens kijken’ op mijn leibord maken. Daar vind ik cadeautjes, schoentjes (schieten me nu te binnen) en pepernoten wel leuk bij passen. Ik kies er dan ook voor om deze te gaan schetsen.

Cursus foto’s maken staat ook nog op mijn verlanglijstje šŸ˜‰

 

Uitwerken

Wanneer ik tevreden ben met mijn schets ga ik hem op het bord maken, met krijt. Je kan kiezen voor gekleurde of witte krijtjes, of beide natuurlijk.

 

 

 

Enkele tips op een rij voor het letteren op een krijtbord.

  • Zorg voor een scherpe punt aan je krijtje
  • Lijn een klein beetje uit
  • Zorg voor genoeg afwisseling in dik en dun
  • Leg de lat niet te hoog voor jezelf šŸ˜‰ met krijt is het juist fijn dat je het weer makkelijk uit kunt vegen. Bonus tip zorg ervoor dat je niet blijft uitvegen en uiteindelijk het plezier erin verliest. Laatst zei iemand tegen mij ‘Perfectie is ook niet alles’….. Ik heb hem opgeslagen šŸ™‚

Op zondag 19 november van 10.30 tot 12.30 geef ik de workshop Stoepkrijt voor volwassenen. Vind je het fijn om te leren door middel van een workshop geef je dan op via het contactformulierĀ  Ā  Ā  Of wanneer je vragen hebt natuurlijk!

Vond je dit een nuttige blog, dan vind je deze wellicht ook interessant. Ik beschrijf de verschillen tussen het ‘gewone’ handletteren en met krijt. Meer informatie over de workshop die ik geef vind je hier

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *