Handlettering met verschillende materialen

Handlettering met alleen een fineliner? Of toch liever wat meer kleur of andere stijlen proberen? In deze blog vertel ik je over de materialen waarmee je handlettering kan toe passen. En ook waarop!

Interessant? Lees dan even verder.

Dat handlettering leuk is mag geen nieuws meer heten. Maar wanneer je een tijdje bezig bent met letteren ga je op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ik heb dit ook gedaan, ik heb in een eerdere blog al geschreven dat het met krijt even leuk is. Maar dat het ook zeker andere mogelijkheden biedt. Ik laat je wat voorbeelden zien van handlettering die niet zo ‘trationeel’ zijn.

 

Probeer ook eens handlettering op gekleurd papier. Ik heb dit papier bij de Ikea gekocht. Ze hebben heel veel verschillende kleuren in pak zitten, en is niet zo duur. Leuk om uit te proberen dus.

 

Of met lekkere felle kleuren, wanneer je zorg dat de kleuren bij elkaar passen. Dit overal terug laat komen krijg alsnog een geheel. Deze fineliners heb ik gekocht bij de Action Of gewoon met balpen, zo kan je overal letteren. In de trein op een krantje. Ook leuk wanneer je een kaartje stuurt naar iemand om het adres op een mooie manier op de enveloppe te zetten. Daar maak je de postbode vast blij mee!

 

Wanneer je een beetje bekend bent met aquarel is dit ook een leuke manier om wat kleur toe te voegen. Door de kleuren langzaam in elkaar over te laten lopen krijg je een beetje een romantisch effect. Vind je niet?

 

Dat je op je muren mooi quote kan maken is natuurlijk al bekend. Ook op ramen en glazen potten is geen nieuws meer. Maar als je een leuk opbergbakje hebt van hout kan je hier natuurlijk ook in mooie letters wat op schrijven. Koop een klein doosje, stop er een cadeautje in en zet er een leuke persoonlijke boodschap op voor de jarige. Zo maak je het cadeautje net is persoonlijker en  meer bijzonder. Of gewoon voor jezelf een leuk doosje pimpen kan ook, leuk om te doen en vervolgens om te gebruiken.

Wil jij weten hoe je het beste met krijt kan letteren of juist meer weten over aquarel verf? In de workshop ‘stoepkrijt voor volwassenen’ leer ik je verschillende technieken die je kan gebruiken bij krijt. Op woensdag 20 September geef ik eenmalig een workshop waarin ik uitleg hoe je met verschillende soort verf kan schilderen. Acryl (zeer geschikt om doosjes mee te letteren), plakkaatverf en aquarel komt aan bod, wil jij je opgeven voor een van deze workshops stuur me dan een berichtje via deze link

Wil jij meer informatie over de workshops die ik geef die vindt je hier.

Heb jij nog leuke ideetjes om op een andere manier te handletteren? Ik lees ze graag in je reactie hieronder!

 

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *