Handletteren van kerstballen

December is de maand om je handlettering vaardigheden op verschillende manieren toe te passen. Bijvoorbeeld voor kerstkaarten met een persoonlijke boodschap, maar ook voor in de kerstboom zijn er mogelijkheden.

In deze blog ga ik je laten zien hoe je dat zou kunnen doen.

Dus ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging op het gebied van handlettering, lees dan door.Ik ga je uitleggen hoe je van een oude kerstbal een leuke nieuwe versie kan maken door hem met krijtverf te spuiten en te letteren met krijt. Zo heb je de mogelijkheid om volgend jaar weer hele andere kerstballen in je boom te hangen.

Ik heb verschillende oude kerstballen gespoten met krijtverf (ik heb ook geprobeerd ze te schilderen met kwast, dit zal ik je niet aanraden. Het is geklieder om het er op te krijgen. Bovendien krijg je kwast strepen op je kerstbal en dit is niet fijn om op te schrijven) Spuit ze wel twee keer zodat je een mooie laag met krijtverf op je kerstbal hebt.  Voor een leuke andere blog met handige tips over hoe je de kerstballen met krijtverf kunt maken lees je hier

Ik ga je nu stap voor stap uitleggen en laten zien hoe je de kerstballen kunt versieren met handlettering

 

benodigtheden-kerstbal-handlettering
Ik heb voor mijn kerstballen deze materialen gebruik. Potlood wat erbij ligt is heel fijn om te gebruiken voor eventuele details. Gebruik een katoenen theedoek of lap om je krijt uit te vegen wanneer je niet helemaal tevreden bent. Gebruik geen keukenrol of andere papier achtige doekjes deze geven namelijk heel erg af op je krijtlaag.

 

schets-blog-kerst-handlettering
Ik vind het fijn om eerst even wat schetsjes te maken. In dit geval op zwart papier met krijt en het potlood. Zo kun je kijken hoe het is om met krijt te tekenen en wat het doet en kan. Ook kun je zo alvast bedenken wat je op je kerstbal wil maken.

 

oh-denneboom-tussendoor
Ik ben tevreden met mijn tekst en versieringen. Ik ga de letters en het kersttakje nog wel wat verder uit werken. Bedenk dat je het makkelijk uit kunt vegen. Ben je niet tevreden dan probeer je het gewoon overnieuw!

 

oh-denneboom-klaar
Ik heb de letters wat dikker gemaakt hier en daar, dat geeft net wat meer body aan de letters. Ik vind het persoonlijk niet erg dat je kunt zien dat het met de hand is gemaakt. Sterker nog ik vind dat dat HANDlettering is. Als je hele strakke letters wilt, kan je ze ook kopen in verschillende winkels. Dan heb je geen vrijheid in de tekst, en niet een gezellig middag waarin je creatief bezig bent. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Ik gok naar de gezellig creatieve middag, anders was je allang gestopt met lezen ūüôā

Het leuke aan het handletteren van kerstballen is ook, dat je ze natuurlijk heel goed als cadeautje kunt geven met een persoonlijke boodschap erop!

ik-vind-je-lief-bal
Ik kan geen ronde foto maken….:-) Maar er staat op de bal ‘Ik vind je lief’ met natuurlijk hartjes als versiering erbij.

Ik zou het leuk vinden om te lezen wat je van mijn blog vond. Heb je nog vragen stel ze gerust ik beantwoord ze zo snel mogelijk.

Op donderdag 15/12 geef ik een speciale Jingle Bells handlettering workshop. Dit is inclusief materialen, dus ook twee kerstballen (dan hoe je zelf geen krijt kerstballen te maken) een kerstkaartje en twee cadeaulabels. Ik zal je tijdens deze workshop nog meer tips geven over handlettering, met pen en krijt. Bijvoorbeeld hoe krijg een zo scherp mogelijke punt aan je krijtje, hoe vervaag je het krijt zonder dat het helemaal weg gaat voor een extra leuk effect. Welke versieringen kun je allemaal bedenken op het gebied van handlettering rond de kerst periode en nog veel meer. Maar het belnagrijkste is dat het een gezellige avond gaat worden, van 19.30/21.30 bij mij thuis aan de 1e Weerdsweg 57 in Deventer , dus meld je nu aan via het contactformulier

 

 

foto-voor-workshop
Volg de workshop Jingle Bells of een van mijn andere workshops

Weet jij iemand die deze informatie graag zou willen krijgen? Leuk als je deze blog deelt op Facebook!

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *