Geen categorie,  Handlettering

Duurder is altijd beter?

Mijn gevoel zei eigenlijk altijd, ga maar voor de wat duurdere (op welk vlak dan ook) dan kan je ervan uit gaan dat het goed is……..

Maar mijn gevoel gaat steeds vaker zeggen, probeer maar eerst de goedkopere je weet maar nooit. In deze blog ga ik een stukje schrijven over goedkopere materialen die je kan gebruiken voor handlettering maar die eigenlijk beter zijn dan de duurdere variant.

 

Plaatje heb ik van internet ‘gepikt’

Laat ik beginnen bij het papier dat ik gebruik. Namelijk het tekenblok van de Action (art essentials) voor €1,99 A3 formaat. Ik gebruik het niet omdat het goedkoop is, maar omdat het goed is. Het papier van 130 gr is wat dikker dan gewoon print papier zodat het iets meer een zuigende kracht heeft. Dit is weer fijn zodat je inkt niet zo snel uitveegt en je wat ‘strakkere’ lijnen kan trekken. Hoe langzamer het papier de inkt opneemt namelijk hoe meer de  inkt zich natuurlijk kan verspreiden. Ik gebruik ook wel eens ‘gewoon’ print papier maar die is net iets witter dan het papier van de Action en daardoor krijgt hij een wat andere uitstraling (smaken verschillen natuurlijk) maar ik hou van iets gebroken wit  papier om op te letteren.

Dan de potloden voor het schetsen van je ontwerp. Je kan natuurlijk van Goldfaber of een ander ‘professioneel’ merk hele dure potlood versies vinden waarbij €8,50 per potlood heel gewoon is. Wanneer je portret tekeningen of ander onderwerpen goed wil tekenen met verschillende tonen grijs zijn deze zeker aan te raden. Maar voor je handlettering ontwerp is een HB potlood gewoon prima. Voor €1,- koop je een set van 5 of 6 potloden wederom bij de Action (en nee ik heb geen aandelen bij die winkel, ik wil gewoon graag anderen aan het letteren krijgen omdat het zo leuk is 😉 )

Dan heb je nog de fineliners…. Zoveel keus,  ik heb me laatst laten verleiden om eens een wat duurder setje Pigma micron pennen te kopen voor €12,50. Heel eerlijk het viel mij behoorlijk tegen, ik gebruik altijd de fineliners van Steadler. Misschien is het omdat ik deze gewend ben, maar ik vond de pennen van Pigma heel stroef. De stiftjes zijn behoorlijk flexibel (wat ik niet fijn vind) dus ik hou het lekker bij Steadler. Die van de Hema kan ik ook aanraden, al moet je daar ook niet al te hard op drukken. Dan buigen de stiftjes ook, maar ach wanneer je er 14 hebt gekocht voor €2,- of iets dergelijk kan je daar niet al te veel van zeggen denk ik zo.

Wat ik maar probeer te vertellen is dat duurder niet altijd beter is. Dat je voor handlettering niet veel nodig hebt om mee aan de slag te gaan. Dat maakt het in mijn ogen zo leuk! In mijn andere blog  die ik heb geschreven vind je alle informatie over wat je ECHT nodig hebt om te beginnen met handlettering. Dat is niet zoveel kan ik je vast verklappen.

 

Wil jij meer informatie over handlettering, de workshops die ik hierin geef of heb je vragen? Ik hoor ze graag via hier  . Heb jij mijn gratis e-book al gedownload, boordevol met meer tips over handletteren. Dat kan hier

 

 

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *